En bild säger allt



Det är inte en särskilt bra bild, suddig och dassiga färger. Men den säger allt!!

 

 

Kärlek ♥


Vårväder!!

Idag har det varit vårväder, helt underbart ända tills det började blåsa! Blåser gör det mycket här nere det har jag lärt mig under alla dessa år jag bott i Skåne nu!

 

Så från att ha varit underbart vårväder i morse så blev det riktigt kallt trots 12 grader.

 

Idag var vi iväg och handlade igen, Gustav fick en rolig klosshink som han skall stoppa ner klossar i olika former i olika hål! Den var tydligen rolig för han skrattade högt när han fick skaka på den.

 

 

 

Igår fick han dessutom en jättefin Lundmyr overall. Han är jättefin i den trots att han kantrade precis innan jag skulle ta bilden ♥

 

 

 

Nu är det bara ikväll och imorgonbitti kvar med penicillinet och det är så skönt att få sluta med att tvinga i honom något som jag själv vet smakar hemskt som han dessutom gör allt för att slippa få i sig

 

 

 

Idag fick Gustav för första gången se på när jag red och det var tydligen enormt roligt för varje gång jag kom nära skrattade han. Jag vet inte vad som var roligt, jag med hjälm eller hästen!


Kåvepenin

Usch fy blääää... Inte uppskattat och inte roligt som mamma att tvinga i sitt älskade barn något så äckligt som denna hemska antibiotika.

 

Men vad gör man?? Även om det känns enormt jobbigt så är det viktigt att han får i sig så mycket av det som behagar att stanna kvar, och det är inte mycket kan jag lova. Varenda gång nu så har han kräkts som en fontän efter han fått i sig av det, och självklart blir han så ledsen och gråter otröstligt.

 

Inatt så vaknade han redan kl 1 och var ledsen och inget fick honom att bli på bättre humör förutom att han för första gången sedan vi vande över honom till egen säng fick ligga på min huvudkudde vilket uppskattades just då. 2 hela timmar sov han mellan oss med händerna uträckta mot mitt ansikte ♥ Och nästa gång han vaknade så hade han nog både ont och var febrig för det tog 2 timmar för oss att få honom lugn, men inte förens efter en panodil och en dos kåvepenin! Sedan somnade han tungt.

 

Önskar att jag kunde förklara för honom att det bara är tillfälligt och att det snart är över och framförallt att det endast är för att han skall bli frisk.

 

Men hur gör man det med en 7 månaders bebis??

 

Idag är jag en trött mamma med uppskattningsvis hela 4 timmars sömn på två dygn ZzzzzZZzzzzZZZZZzzzzzz


Jo det var det ändå!!!

Öroninflammation alltså. Inatt kl 4 åkte vi akut in till barnakuten i Lund då han hostade väldigt obehagligt, hostattackerna avslutades med att han skrek och då fick jag nog och åkte på studs. Inte skall min lille gullebäbis ha så ont att han skriker när han hostar.

Kl 8 imorse så kom läkaren som verkligen var hur trevlig som helst, han lyssnade på det jag berättade och gjorde verkligen en genomgående undersökning av Gustav. Och mycket riktigt! Öroninflammation OCH en allmän infektion, både röd i öronen och i halsen. Stackars lilla Gustav..

Nu är det Kåvepenin som gäller och jag hoppas att det verkar snart.

 

Väl hemma så blev han hur glad som helst en lång stund, så lång stund så att han kunde pilla lite på pappas förstärkare där han hittade roliga saker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan som avslutning hittade han OCH Alice något intressant i kaminen (nej det var inte tänd ,))

 

 

 

Gustav hittade hantaget och Alice hittade, ja vaddå???

 

 

Sedan bytte de plats :)

 

 

 

Sedan blev Gustav trött och ville ha en kram *pussar*

 

 


Nejdå

Det var inte öroninflammation :( Utan det är så enkelt att det är jag som smittat honom med min hemska förkylning jag hade/har. Stackars lilla gullebäbis :,((

Ikväll har inte varit en rolig kväll, ledsen som bara den och 38.9 i temp. Nu har han somnat i sin säng och jag hoppas att han får sova ordentligt hela natten eller ja som han brukar dvs hela natten förutom två matstunder :)





Orolig!!

Är så oroligt för lilla gullebäbis. Har feber och lägger huvudet på sidan, han tar handen upp till örat. Skall ringa imorgon så fort de öppnar och beställa tid. Tror själv att det är öroninflammation men hoppas ju självklart att det bara är tänderna som spökar, de där som inte kommit än!

Ajajaj ont i örat..


Mammahjärta

Ibland blir jag så ledsen. Finns väl eg ingen direkt orsak till det utan det är mer något som ligger och lurar. Jag vill inte vara ledsen, jag vill kunna glädjas åt det jag faktiskt har i livet. Jag har så mycket som jag skall vara glad över. Samtidigt så kan jag känna en sådan tomhet, nästan så jag inte står ut med den.

 

Jag har sedan jag fick barn känt mig betydligt mer känslosam och betydligt mer empatisk. Det finns två bloggar jag följer slaviskt, båda handlar om livet. Båda handlar om förluster. Den ena bloggen träffar mig så enormt djupt i hjärtat att det gör riktigt ont. Jag vill inte ens föreställa mig hur stor den smärtan måste vara för bloggskrivaren och det gör mig så ledsen. Det skall inte behöva vara så. Jag kämpar dagligen för att få folk att öppna upp ögonen och se till att de kan ”dra sitt strå till stacken”, jo jag vet jag är tjatig men det ligger mig så varmt om hjärtat. Jag kan ju inte hjälpa till på något annat sätt.

 

Så alla ni som läser min blogg kan ni inte gå in och skänka ett enda litet bidrag? Låt oss alla se till att alla mammahjärtan skall förbli hela!

 

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Till-Filip-Dahlens-minne/?mode=3

 

 

 


Grattis på 7 månadersdagen!!!

Grattis min underbara gullunge på din 7 månadersdag ♥

 

 


Kärlek

Jag vill ge dig


Med en obönhörlig kraft och mjukhet
berör du mitt allra innersta.
Letar dig fram till varje liten vrå.
Dyrkar upp hjärtats låsta rum.
Väcker känslor jag inte trodde fanns.
Väcker mitt slumrande jag.

 

Jag vill ge dig det finaste jag har.
Jag lägger mitt hjärta i dina händer.
Det är fullt av kärlek.
Det är fullt av längtan.
Jag ger det till dig.
Du gör med det vad du vill.
Mitt hjärta det är ditt.

Av: Ann Johlin




En helt vanlig onsdag

Gustav har fått en gunga! Ja jag har faktiskt inhandlat en sådan trots att han inte kommer att kunna använda den än på länge, tror jag. Men jag tyckte den var söt! Dessutom finns det en liten piptuta på den :))

 

 

 

Idag har vi fotat. En naken Gustav! Har ju hela tiden velat ha en sådär fin bild att hänga på väggen men har liksom aldrig fått tummarna loss. Idag körde jag en prov variant av hur och kanske på vilket sätt bilden skulle bli bäst. Bilden nedan är inte slutresultatet utan jag luskar vidare på hur jag vill att den skall vara

 

 

 

Han är söt min lilla son, undrar var han fått det ifrån??? Kanske sin pappa! Ett försök att vara tillsammans :)

 

 

 

 

 

I söndags var vi borta hos grannarna och åt en underbar middag. Lax! Gustav var jättegullig hela kvällen och jag som fått tag i kameran fotade en hel del. Så här oerhört populär är man när man är liten och söt!!

 

 

 

Gustav ♥


Väder Svalöv

RSS 2.0